January 04, 2011

Niat...

Mahu aku menyelam ke langit,
Tinggi nya tak tercapai buku lali,

Ingin aku menggali ke teras laut,
Dalamnya nanti aku lemas,

Hendak aku terbang ke dasar tanah,
Kuku aku bukannya besi,

Kalau aku berniat mendaki gunung,
Darah mencengkam ke graviti..

Mahu saja aku buat semua,
Mahu lari dari kenangan lama,

"Larilah kau sekencang angin,
Sejarah takkan tercicir meski setapak"

Kejam suara hati aku....
www.tips-fb.com

6 comments:

camar putih said...

aku juga mahu jadi kejam seperti suara hati kau..hehe

Khuzz said...

dia sgt jhat... huuuuu...

Siti Zafira said...

Serius, lagi korang post banyak sajak, lagi saya rasa "Wow, malunya berbaris dengan orang-orang hebat dalam SSS. Siapa aku dan who's who?"

Chewah. :p

Anyway, saya suka sangat sajak ni.

Oh yeah, bonus question. Anda lebih selesa saya gelar 'sajak' anda sebagai 'sajak' atau 'puisi'? Hurm, it just a basic knowledge of poem. :)

Khuzz said...

ok cik siti zafira... aku lebih biasa gelarkan diri aku sebagai "aku"... huhuuu... bukan pe... kita kan same? hmmm...

thnks suka puisi ni... tak kira lah puisi ke, sajak ke, mahu pun rangkapan syair... itu tetap sama.. thanks ok... :)

aku pun bertatih...

Edy G-Minor said...

damn!

(maaf, aku termencarut)

Norisah said...

kejam tapi untuk kebaikan... :(