September 24, 2010

Awak

awak
saya nak temankan awak
saya nak jaga awak
saya tau apa awak rasa


kalau saya ada di sana
saya nak awak  baring di pangku saya
saya akan belai rambut awak
hingga awak lena


saya risau
terlalu risau


jam hampiri pukul 5
dan saya masih di sini
masih begini masih menanti


lekas sembuh 
dan kembali dakap saya erat
seperti selalu dan temani saya
lihat bulan seperti dulu


saya rindu awak


p/s : jiwa kacau~ duh! www.tips-fb.com

14 comments:

esumi-lynn said...

tunggu. beri dia masa. nanti dia pulang. :) sabar ye.

Camellia said...

hmmm~ keadaan dia~ rumit la... :( risaukan dia...harap dia sihat~

esumi-lynn said...

kalau mahu cerita, saya ada. :)

Camellia said...

urm.saya tak pandai bercerita. itu kelemahan saya.saya tak reti lontar apa saya rasa.sakit.

esumi-lynn said...

letakkan dalam apa jua cara. walau bahasa urdu sekali pun. :)

inshAllah, dia sihat.

Khuzz said...

insya-Allah dia sembuh.... =)

Camellia said...

amin.semoga.sebab saya rasa saya dah makin...lemah kali...jiwa saya...tak seteguh pertama kali lalui perkara sama..hmm~ :| semoga Tuhan kurangkan penderitaannya...

esumi-lynn said...

mell kena kuat. tabah. dia paling perlu ketabahan mell. sebab dia yang awak kata derita tu, lebih lemah kan? awak kena kuat. cari kuat tu.

Camellia said...

dia pernah kata, dia tak mahu si cengeng sebab dia perlu yang lebih kuat dari dia.saya hanya manusia biasa.hmm~ saya sayang dia..saya takut Tuhan amik dia lebih awal dari yang saya jangka. :(

sungguh, saya belum bersedia...

esumi-lynn said...

tak ada siapa yang bersedia untuk melepaskan siapa siapa mell. waktu tu akan tiba jugak. cuba tabah selagi mampu. paling tidak, depan dia. doa banyak2. Tuhan dengar. :)

Camellia said...

thanks esumi... :')

camar putih said...

mell..sabar ye..i have been gone semua tu..it's not easy kan..but just one thing,keep praying for him..xde siapa2 yang mampu tolong kalau bukan diri kita sendiri atas bantuan Pencipta kita kan..:) kuatkan hati mell ye..

tapi tu la,quote says time is the best heal..it may work for certain thing but not kalau related to orang yang kita sayang..T_T

sabar ye mell..kitorang semua ada untuk "mendengar" luahan hati melalui pembacaan :)

saraa said...

ya,luah lah.

kita kan satu famili :)

Camellia said...

;) thanks semua.muahx!